Saknat mig?

Misstänkte väl det, vem saknar inte mitt bloggande, haha! Jag gick in i vecka 29 igår, eller som barnmorskan säger (graviditetsvecka 30) Det är helt cp det där och jag förstår inte riktigt men jag är i alla fall i 29+1 idag och det betyder att det bara är 11 veckor kvar. Och jag tror dessutom att jag kommer få tidigare så jag antar att det bara är 9,10 veckor kvar. JAG LÄNGTAR IHJÄL MIG. Var inne med mina underbara föräldrar och bokade barnvagnen. Så om 14 dagar kan vi hämta den när vi vill, underbart.. Vill bara ha den här nu, så jag kan titta på den. Haha!

Roligt, min älsklings chef ringde så nu ska han jobba 2 nätter till. Ska sova hos mina föräldrar inatt var det tänkt för jag ska upp tidigt imorgon och bege mig till körskolan och plugga och sedan träffa Emelie & Maria och lille Alex ett tag! Spännande. Var så längesen jag träffade dom så det ska bli jätte kul. Se om dom märker skillnad på "lille" magen. Sen förhoppningsvis kommer Therese på kvällen och sover här tills på Onsdag, hade varit riktigt kul. Har inte träffat henne heller på riktigt länge så saknar ju henne en massa. 

Har just nu lagt in den första tvätten. Tycker dock att det är ganska avslappnade att tvätta. Man får annat att tänka på ett tag och det kan behövas ibland. Så det är mitt tips till er, om ni vill ha annat att tänka på kan ni göra lite nytta och tvätta lite kläder ;) Min pojkvän tycker det är jätte skoj när jag tvättar och säger att "Man behöver ju ingen parfym på kläderna för dom luktar bara skölj medel" Haha, jag öser i en massa för jag älskar när det luktar gott. Men vem gör inte det egentligen? Nej, nu ska jag bege mig ner i tvättstugan. Skriver mer senare.. Puss

Helt ensam..

Min dag började ju lagom bra, gick upp 08:00 och sedan gick jag och min kusin till stan. Jag köpte ett linne och sedan begav jag mig med mina kära föräldrar och farmor (och Gunnar) till babyproffsen. Äntligen är vagnen bokad och kommer kunna hämta den om ca 14 dagar, hur underbart är inte det? Då blir det bild på den, såklart :) 
Kollade även då efter en sköt väska men blev besviken igen. Och madrass osv måste inköpas snarast dessutom. 
Man tror inte att det är så mycket som ska köpas men gud vad mycket det är man behöver tills det lilla livet kommer till världen. Det är MYCKET mer än man tror i alla fall. Fick även med mig ett litet paket som innehöll bland annat; En blöjhink, blöjor, amnings inlägg, tidningar, en olja, tvättlappar osv.. Det är ju aldrig fel, en riktigt bra början måste jag få lov att säga, eller skriva får jag väl säga.. 

Nu däremot vet jag inte vad jag ska göra. Tror en kompis kommer hit lite senare, om en halvtimme eller så men jag vet inte. Känns sjukt konstigt att vara här själv. Min underbara pojkvän är iväg och jobbar inatt vilket betyder att han börjar kl 21:15 och slutar 07:15, och då får jag sova helt ensam, eller åtminstone SOMNA ensam och det är sjukt läskigt :( Men han ska jobba hur mycket natt som helst i sommar (bara natt) så jag får helt enkelt vänja mig vid ensamheten.. Tråkigt nog! Ska sätta mig framför tvn ett slag och hoppas att tiden går snabbt tills mannen kommer hem och kan mysa med mig så jag sover gott, hi hi..

Kan skriva senare igen om ni är snälla. Godnatt annars :D KOMMENTERA förresten så lovar jag bilder imorgon ;)

Uppdatering

Ledsen för en dålig uppdatering. Kan tänka mig att ni varit som galna, haha. Som ni kanske vet var jag på glucos saken på mvc igår. Mmm, jag kan ju inte säga att det var det godaste jag druckit, fy fan säger jag bara. Det luktade vedervärdigt och smakade likadant och jag höll på att spy ett ex antal gånger, men ner skulle det så det vara bara att bita i det äckliga äpplet, haha. Där var i alla fall inget fel på mig förutom att jag har fått järnbrist och behöver järntabletter, jag som trodde att jag skulle slippa det men ack så fel man kan ha. Så nu börjas det, och dom är inte heller roliga. Hatar verkligen att ta tabletter =( Det är faktiskt synd om mig ibland..

Nu väntar jag på min pappa som ska hämta mig. Ska åka med honom och jobba för att jag känner mig sjuk rastlös. Så där dödar jag några timmar. Sen blir det nog staden för jag måste köpa ett linne som jag hittade igår, riktigt tjusigt att ha nu under graviditeten (nej, det är ingen mamma tröja) Ska visa sen, den är riktigt fin =)

Övrigt mår bebis och jag bra. Vi ska nog sova hos mina föräldrar inatt för att min kära man ska jobba och jag vill inte sova här själv, det är läskigt. Får se hur jag gör, eller om jag kanske får tag i någon som kan sova här med mig!

Nu måste jag springa. Pappa ringde.. Skriver sen, kraaamiss

Nattinatt

Tyvärr blir det ett kort inlägg. Blir snart sängen för min del då jag ska upp 06:30 imorgon. Ska nämligen göra "glucos" saken hos barnmorskan och jag längtar INTE! Det ska tydligen vara riktigt äckligt att dricka den smörjan och sedan måste man sitta där hungrig i 2 timmar, jag blir galen på tanken men det är bara att bita i det sura äpplet. 
Om det är någon som gjort det kan ni väl skriva och berätta hur det var för er?.. Spännande att höra!

Nu blir det lite kvällsmat sedan One tree hill med mannen. Så jag skriver imorgon efter mitt besök. 
Lyssna hjärtljud imorgon med. Mysigt värre! 
Godnatt och hejsvej

B skriver: Hur gammal är du och var i Skåne bor du? :)

Svar: Jag är 21 men fyller 22 den 24 Juni och jag bor i Kristianstad. 
Hur gammal är du och var bor du själv? :)





Godmorgon

Godmorgon. Eller god middag kanske man ska säga. Jag har inte fått speciellt mycket sömn inatt. Har haft en vild bebis i magen som har sparkats osv.. Och det är inte det lättaste att somna till och även om jag hade kunnat så hade jag inte gjort det, vill inte missa något tillfälle alls att få känna bebisen =D

Har precis fått i mig lite frukost här och funderar nu på att ta mig en liten tripp in till stan och kolla lite, men vet inte om jag orkar egentligen. Det återstår att se. Jag hade lätt kunnat lägga mig och sova ett tag till, varför har jag börjat bli så trött nu. Det hänger inte ihop riktigt. Trodde man skulle bli lite pigg i alla fall. Men det är väl all extra vikt man bär på dessutom. Gaah! 

Nej, nu ska jag in och hoppa på sambon som sover fortfarande. Lille grisen! ;)

Underbara väder..

Kan man annat än vakna med ett leende när det är så fint väder ute? Tror inte det. Har ätit frukost nyligen. Blev kellogs och vanilj youghurt, riktigt gott är det och bra för magen dessutom :)

Nu ska jag inte sitta här. Ska NJUTA AV DET efterlängtade vädret här i Skåne land!
Hejsvej

En rolig grej..

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? 1!

Vad tycker du om kärlek? Det bästa som finns.

När kramade du någon sist? För 10 minuter sen.
Saknar du någon speciell person? Ja.

Är du singel? Inte för 5 öre.

När fick du senast en komplimang? Idag. 

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: Ja, under en operation.

Hånglat med nån riktigt ful: Alla har vi våra skelett i garderoben.

Hånglat med fler än 50 pers: Nej.

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Nej.

Gjort något riktigt dumt? Ja.

Gjort något du verkligen ångrar? Nej.

Åkt ambulans? Nej.

Gjort nåt olagligt? Ja.

Fått din mamma att gråta? Nej. Det hoppas jag inte.

Slagit ner någon? Nej.

Skämts över dina föräldrar? Aldrig.

Tar du droger? Nej.

Dricker du? Inte gjort på ett tag men blir väl ett glas efter graviditeten+amning.

Vilka kläder sover du i? Trosor.

Vad hatar du verkligen? Folk som sviker eller andra lögner.

Är du ensam nu? Nej, pojkvännen också.

Vill du gifta dig? Nej.

Vill du ha barn? Ja, har en buse i magen.

SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? Pojkvännen.

Såg dig gråta? Pojkvännen.

Fick dig att gråta? Jag själv

Du gick på bio med? Pojkvännen, Helena & Denis.

Skällde på dig? Minns inte.

Sa någonting till dig och vad var det? Pojkvännen sa "Du får vara nyfiken men inte jag, ha?"

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? Nej!

Kramat någon? Ja.

Pussat någon? Ja.

Köpt någonting? Ja.
Sjungit? Nej.

Saknat någon? Ja.


Tvätten är klar..

Äntligen.. Nu är tvätten klar här. Ännu en gång lyckades jag med att inte krympa eller färga någonting. Inte illa. 
Ska bli skönt att lägga sig i en renbäddad säng. Kommer sova som en prinsessa bredvid min prins :) 


Här är lillens babysitter. Tycker den är jätte fin :) Ska bli så mysigt att se sin lilla flicka/pojke sitta där och vagga, hihi. Kan inte vänta längre. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge? Eller jo, det gör man visst!
Nu ska jag kolla på One tree hill och mysa med min karl. Sen blir det sängen och drömma sött, hihi! Godnatt med er.



B
om Bad update:
Vad är det för vagn ni ska köpa? :)

Svar:
Det blir en vagn ifrån babyproffsen som heter "Baby travel" Jätte fin och smidig när det gäller att köra i city samt i terräng. Kommer bilder på den när den anlänt :)

Bad update

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag men jag har helt enkelt haft fullt upp. Började med att jag gick upp tidigt. Sedan duscha och göra vid sig och sen kom min kära vän med nybakade frallor och juice, mums.. Kan inte bli bättre. Begav oss till babyproffsen och jag fick kolla in min vagn igen, SÅ HIMLA FIN ÄR DEN! Längtar tills den kommer innanför dessa dörrarna så jag kan titta på den hela tiden. Kollade även efter en sköt väska. Men hittade ingen så jakten fortsätter. Nu ska vi äta här snart. Mannen är iväg och köper mjölk, så söt han är. Han är lite sjuk dessutom, stackaren! Snart tvätta med så detta inlägget blir kort, tyvärr. Ska skynda mig med nästa update :)


Lillens säng. Dock ska den inte stå där ;) Men det förstod ni nog. Sedan madrass osv ska köpas :D

Magen har gjort ont idag

Vet inte vad det är men jag har ont i magen och mår illa samtidigt. Svårt att förklara känslan. Någon som har varit med om samma sak? Eller så kanske jag håller på att bli sjuk, hade ju inte varit speciellt konstigt.. Jag har inte varit sjuk en enda gång sedan jag blev gravid, och det är ju några månader, men man ska minsann inte klaga :)

Vi har varit iväg idag och hämtat spjäl sängen åt den lille busen. Och den står nu monterad i vårt sovrum, måste ju börja vänja sig vid att där är en säng till. Bara madrass, spjälsängskydd och sådär som behövs. Ska ta ett foto imorgon hur det blev så ni kan få se. Så fint, och nu längtar jag ÄNNU MER (om det nu går) Tänk då hur man blir sedan när vagnen och babyskyddet hämtas, kan inte vänta längre nu. Längtar ihjäl mig. Och tills kläderna tvättas osv.. Längtar så extremt mycket och det gör nog min kära pojkvän också, han såg så glad och lycklig ut när sängen var på plats. Farsan :)

Nu ska jag lägga mig och vila. Blir kanske en uppdatering till sen om jag orkar. Till skillnad från andra gånger så lovar jag ingenting. Beror på hur det känns i magen. Kul att så många läser och följer bloggen, hoppas jag!! 

Kram på er

Vecka 28

Förresten så gick jag in i vecka 28 idag, spännande.. 

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Bilden togs för bara några minuter sen.. :)

Hård kväll (i alla fall för vissa)

Jag måste ju säga att det var ingen höjdarfest vi var på igår direkt. Den var ju slut när vi kom dit och den så kallade "värden" var väl deprimerad eller något för han var inte ens i närheten. Aja, som det kan sluta med lite dricka i kroppen. Vissa tål inte det helt enkelt, men.. Been there and done that! Har vi nog alla!

I hopp om att hitta en annan fest började vi leta men det var ganska dött i hela stan så vi åkte hem och spelade kort istället. Fungerar alltid. Kom i säng hyfsat sent tycker jag, klockan var nog 03:00 ungefär.. Hade röj med pojkvännen innan vi somnade, höll på att fjanta oss så det lät nog som om vi skulle väcka hela kvarteret, haha. Men man får väl roa sig någon gång med att känna sig lite "yngre" än vad man egentligen är.. Inte sant? 

Nu ska jag äta frukost och sedan bär det av mot Ikea. Vet egentligen inte om jag orkar men vad ska jag göra här? 
Får bita i det sura äpplet och glatt följa med. Så kan min kära man vara hemma och städa så länge, PERFEKT!

Ha en bra dag, skriv GÄRNA lite mer kommentarer!!! =)

Kommentarer

Vad kul att ni kommenterar mer nu...
Jag tycker verkligen det är riktigt roligt med kommentarer. Ni får gärna ställa frågor också, om där finns några. Bara roligt! Min kära pojkvän spelar hög musik (konstig sådan) och diggar med såklart. Han har roliga saker för sig ibland, han brukar mima med till låtarna åt mig, eller vad man säger. Haha då får man ett gott skratt, även duktigt gulligt =) Kan inte säga det för många gånger, men jag har världens underbaraste pojkvän och jag trivs så sjukt bra med honom <3 <3 <3 <3

Ikväll som sagt, kommer lite folk hit. Vi eller dom ska festa och jag och min gravida vän ska följa med och få klä upp oss och träffa lite folk, alltid kul.. Sen kolla på sin pojkvän + vänner när dom är fulla är aldrig helt fel heller, det kallar jag HUMOR, hahaha. Ska försöka spela in något ikväll, hade varit skoj va? 



Ibland kan man ju nästan se lite söt ut till och med, haha. Nu ska jag och min kära sambo dricka en kopp kaffe med hans mor. Sen blir det nog lite mat och sedan minsann ska det fixas och trixas här =D Ha en bra dag. Skriver sen!!

Hjärnsläpp

Sitter här och funderar på vad tusan jag ska skriva om. Detta brukar vara så normalt för mig, kanske inte just att blogga men annat där man skriver. Allt brukar komma så normalt annars. Men inte idag minsann. 
Kan inte vara lätt alla dagar, eller hur.. Drömde dock den sjukaste drömmen inatt, vill inte ens berätta den för den är bara pinsam rent ut sagt. Hahaha och NEJ, det är inget snusk, det är bara pinsamma person som är med. Haha!

Magen växer och pojkvännen mös med magen igår, sparkade som tusan. Så mysigt. Ska nog mysa lite med bebisen nu så vi får höras sen =) Ska ta lite bilder också på hur jag kommer se ut ikväll på "festen" =)

Godnatt..

Nu går jag, min älskling och bebisen och lägger oss. Klockan är mycket och jag är förvånad över att jag hållt mig vaken såhär länge. Jag som vanligtvis brukar somna runt 11 på kvällarna. Nåja, inget att hänga läpp över. Får jag kanske sova lite längre imorgon istället =)

Godnatt! Hoppas bloggen uppdateras någorlunda bra nu i alla fall. Bättre blir det!

Vilken kväll..

Haha, vilken kväll det var igår. Så fruktansvärt roligt. Min kära pojkvän gjorde som jag sa i förra inlägget mat till oss, han är en ängel :) Blev super gott och magen blev riktigt nöjd. Sedan blinkade jag med ögonen och frågade om vi inte kunde titta på one tree hill, och han sa klart och tydligt "Vi tittar på  ETT avsnitt" okej okej, visst.... 

.....

Klockan 3 inatt stängde han av tvn för att sova. Då hade han tittat på ÄNNU FLERA AVSNITT och nu är han fast. YES, fick honom ;) Så nu vet jag minsann vad vi ska titta på, på kvällarna och dagarna också för den delen. Var hemma hela kvällen helt själva igår (utan besök, som alltid annars) och det var faktiskt skönt måste jag säga :) 

Hade det inte lätt i natt. Magen är i vägen både här och där och det är jätte jobbigt. Vill bara att bebisen ska komma ut nu. På söndag är det bara 12 veckor kvar, förhoppningsvis ännu mindre. Jag tror ju själv att jag kommer få 2 veckor innan, och BARA för det så går jag säkert över tiden med 2 veckor istället. Haha, hade inte förvånat mig ;)

Nej, blev ingen bild i detta inlägg men det kommer sen. Nu ska jag ordna frukost. Ha det så bra så länge. 
Kommentera gärna :D

Hemma

Äntligen hemma igen. Eller äntligen och äntligen ska jag väl inte säga, det är rätt skönt att komma iväg ibland. Lite omväxling osv.. Säger jag som bara har bott här i 2 veckor, haha =) Men det är något speciellt att komma "hem" eller håller ni inte med mig? I vilket fall som helst så står min man och lagar mat till mig nu (och sig själv) då jag har extrema sammandragningar så jag skippar nog det istället. Luktar mycket gott =) Blir en klassiker, köttfärssås och spagetti, funkar alltid i min mage. 

"Kan inte du berätta hur ni får ihop allt med ekonomin nu när ni ska ha barn eftersom att ni är så unga. Funderar nämligen också på att skaffa barn och är lika gammal som du är :) tänker på boende osv och om ni har jobb eller hur ni gör? 

Tacksam för svar :)"

Svar: Som svar på din fråga kan jag säga att det har varit ganska tufft och utan hjälp ifrån föräldrarna hade det nog inte gått speciellt bra. Nu får jag visserligen bra mammapengar med tanke på att jag jobbat sen innan i 3 år. Och vi har turen att min pojkvän fått jobb också, så vi klarar oss galant. Nu har vi egen lägenhet dessutom. Dock får vi hjälp med prylarna som ska köpas, det är en himla massa! Och det är vi evigt tacksamma för =)

Nej, nu ska jag äta. Så jag får skriva sen igen, annars blir maten kall som is, haha =)



10 minuter..

Om 10 minuter beger jag mig mot Hammar (familjehem) och njuter av att fira pappa med familjen :)
Och jag har gjort mig redo nu, såhär ser jag ut idag. Bilden är jätte kass, försökte få min pojkvän att ta den och det var väl tanken men han försvann nyss ner till affären, så jag får glatt lägga in en mindre fin bild, nöj er :)


Men vilken snygg min, NOT ;)

Pappas dag idag, hurra hurra

Godmorgon bloggen. Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min pappas födelsedag, hurra hurra hurra. Jag och min man blir upp hämtade vid 13:30 för att bege oss hem till mitt familjehem för lite tårta osv :) Ska bli riktigt trevligt att komma iväg lite, hemma är ju alltid hemma men det är något vist med att komma hem till sin familj, inte sant? =D

Ska snart fixa till mig lite och göra mig lite gravid-fin. Fast det får jag göra imorgon och lördag också för då är det middag/party som gäller. Alltid kul att göra sig i ordning då, tycker jag. Man vill ju gärna inte känna sig som ett spöke :/ Dock gör jag det endå, hade behövt sola ansiktet lite. Kan man det tro? Får inte sola magen under graviditeten men ansiktet kan ju inte vara någon fara tycker man =)

Bebisen har busat hej vilt i magen sen jag vaknade, mysigt. Men måste ju säga att sparkarna inte är speciellt "snälla" alltid, men det får man ta. Längtar tills han/hon tittar ut <3 <3

Nu ska jag äta frukost, hörs sen.. =)



Förresten...

Förresten så hittade jag barnvagn igår. Får lägga in bild när jag har hämtat den :) Längtar så, den är jätte fin. Och hittade baby skydd dessutom! UNDERBART! :D <3 Allt hittades på babyproffsen :) Tur att man har guda snälla och underbara föräldrar som inköper vagnen till mig, min sambo och deras första barnbarn :)

Nu ska jag bege mig till Kävlinge med en vän i hopp om att hon ska finna sin vagn, dock behöver hon tvillingvagn då hon väntar två små söta flickor :D

Vecka 27, snart 28

Det är minsann inte klokt vad tiden går snabbt. Är snart i vecka 28 vilket betyder att jag bara har 12 veckor kvar. Och det är ju bara 3 månader :) Men JAG tror inte att jag går 40 fulla veckor. Tror inte jag går mer än 38 kanske.
Känner det på mig. Det är ett himla liv i magen nu iallafall. Sparkar och vänder sig och hickar osv, galen liten bebis :)



Nu ska jag äta lite mat. Tänkte rosta lite mackor med vitlöks sås och ost, TRO MIG! DET ÄR SVIN GOTT :D
Skriver sen igen friends.

I´m back..

Har varit full rulle här i några veckors tid. Jag och min pojkvän har flyttat in i vår lägenhet och nu mera kallar vi oss själva för sambo :) Vi trivs riktigt bra ihop, kan dock inte tala för honom men det verkar så. Vi har inte gått varandra på nerverna än och vi har endå bott ihop i 1 vecka nu, hahaha! 

Nu väntar vi bara på att vår lilla skatt ska komma ut, 13 veckor kvar. Vill ha bebisen här nu! :)



Vecka 26 :)