:( uhu

VAD TRÅKIGA NI ÄR!!
Ingen som kommenterar min nya frissa :(

Nya frissan

Jag har ju glömt att lägga in bild på min nya frisyr :) Här kommer den! NJUUUUT ;)


Ser ni så kort det är? Dålig bild, JAG VET!

Efter regn kommer solsken, hoppas jag

Gaaah jag blir galen. Har drömt en massa inatt om helt obetydliga saker som gör att jag får huvudvärk. Men visst måste jag erkänna att det är lite kul att jag kommer ihåg varenda dröm också. Istället för att berätta 1 så berättar jag 2-3 stycken, haha.. Ställde klockan på 08:30 idag för att jag skulle ringa och väcka min älskling som börjar sitt nya jobb idag. Jag fick vara inbyggd väckarklocka, men nervös som han var så var han redan vaken när jag ringde.
Hade det varit jag hade jag nog inte ens kunnat somna på natten, men det är bara jag ;)

Nu ska snart denna flickan vandra in i duschen och sen göra vid sig. Anna-banan kommer hit vid 12 ungefär. Sen blir det till att träffa Deseree ikväll, fullt upp jajamänsan! Men det är bara skönt att ha mycket att göra, inte sant?
Här nedan följer lite information om vad som försiggår i min mage just nu, hihi.

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


Nerbäddad

Nu är jag nerbäddad i sängen, dags att sova! Ska upp tidigt och väcka min underbara pojkvän, levande väckarklocka va, det är minsann inte dåligt ;) Alla skulle haft en sådan. Detta inlägget blir tyvärr kort. Är väldigt trött och seg och magen är så svullen att jag får ont bara av att sitta såhär. Så får lägga mig och vila och hoppas på en smärtfri underbar dag! :)

Godnatt!

Ursäkta mig...

Ursäkta mig kära läsare men jag måste erkänna att det är sjukt och sjukt och SJUKT tråkigt att skriva när jag inte får någon som helst kommentar. Inte ens ett livtecken, INGENTING. Jag kollar inte ens kommentarer längre utan kollar bara besökare och där är ju inte överdrivet många heller, MEN ENDÅ! KOMMENTERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Vilket underbart väder

Ååh vad underbart med denna vårkvällen. Fast det är dock riktigt kallt ute, jag och pappa frös när vi gick till bilen. Brr! Har köpt ny foundation och mascara idag. Det behövdes, tryckte verkligen ut det absolut sista ur flaskan nu.
Köper alltid den här med foundation och puder i ett (vitaminer) Kommer inte ihåg vad den heter :/ Hmm, orkar inte gå och kolla heller. Sen köper jag den "Lash stiletto" bästa mascaran jag haft någonsin, prova det..

Varit på stan idag med min älsklings mamma och ätit kina buffé, mums vad gott det var. Fick dock i mig BLÄCKFISK!
Fyfan, blev rädd när jag läste det för jag tyckte att det smakade lite konstigt. Men jaha, då har man provat det också. Sedan gick vi och köpte kläder till dom små barnen som är 9 år gamla, mycket fint :) Och sedan blev det en fika med kaffe och kaka. Mums! Har ätit som en galning idag. Och sedan kom min älskling och co in till stan. Han är så underbar, finns ingen som förgyller min dag mer än honom, pussgurkan :)

Nu ska jag kolla på "halv 8 hos mig" SJUKT BRA :D
Hejsvej


Här har ni mig blond ;D Vilken skillnad va?

Underbart väder

Kan man bli annat än glad i detta vädret? Som det ser ut här inne ifrån så ser det riktigt varmt och mysigt ut.
Det är nästan så att man vill springa ut i shorts och linne och skrika "SOMMAAAAAR" men tyvärr är det bara +2 grader eller något, och då fryser man ju häcken av sig, haha! Nog pratat om det, idag ska jag försöka ta mig till stan och fika, någon som vill? Känner mig sjukt översocial idag så behöver lite sällskap känner jag :)

Blir att hoppa i duschen nu och göra sig i ordning, kanske kan man använda lite vår-kläder idag?
Lägger in bild sen på vad det blev.

Kraam

Bikini tävling

Min designade bikini på NELLY.COM

Röööööööööösta :D

Maria unt Jessica

Hahah MARIA, här får du för att du säger att jag aldrig skriver. Tredje inlägget idag, Bläähäää =P

Underbara dag

Denna dagen har bjudit på en massa överraskningar. Helt underbart. Så glad är jag idag och pigg och allt.
Nu är det bara en evig väntan. Längtar så tills allt sätter igång, tills flytten kommer igång osv.. 1 månad kvar (hoppas hoppas hoppas) Håll nu tummarna.

Jag ska in till stan i veckan och köpa ett set med hello kitty kläder till lillan :) Så söt hon kommer bli, hihi.
Fick detta av min underbara pojkväns mamma (svärmor) =)
Dessa söta saker kommer ifrån My kidooo som ska vara ett riktigt dunder märke.
Går att beställa på, www.mykidoo.se



Nu ska jag dricka upp min oboy och sedan ta en liten promenad i det vackra vädret.
Ha det så bra.
Kram

Mardrömmarna har satt igång

Jag har läst om en massa gravida som har haft en himla massa mardrömmar just nu under graviditeten, och detta varje natt. Har tagit det som en nypa salt men nu vet jag precis vad dom menar. Jag har drömt säkert 4 olika mardrömmar/drömmar inatt som jag dessutom kommer ihåg, vilket är lite läskigt. Har till och med vaknat med huvudvärk för att det varit lite för mycket, usch och fy!

Förresten, har jag berättat att vi står etta på en lägenhet? Jag kommer inte nämna mer om det men får vi den så flyttar vi den 1/5 och då blir jag och min älskling äntligen sambo i väntan på vår underbara lilla bebis som så gärna får titta ut redan nu :) Kan inte säga mer än att ni ska hålla tummarna!!

Inatt hände det igen, vet inte om jag har skrivit om det innan men det är som att jag vänder mig lite för snabbt på natten och då hugger det till i magen, som att allt vrider sig. Jag tror inte att jag är så van ännu, magen växer men endå inte jätte stor. Om ni förstår. Någon som varit med om liknande?

Nu ska jag ringa Rebecka och äta lite frulle :) Hoppas hon kommer snart, uttråkad!



5 månader + vecka 21

Tråkiga söndag som blev ganska underbar trotsallt. Jag och älskling hade en massa att fira idag dessutom.
Vi har varit tillsammans i hela 5 månader och jag gick in i vecka 21 idag. Kan ni förstå att tiden går så snabbt?
Känns som om det var igår jag gick ut med att jag var gravid till er. Iallafall så är det helt underbart, det sparkar så otroligt mycket nu och älskling känner det tydligare och tydligare. Sparkar mest på kvällen och morgonen. Underbar känsla. I övrigt har vi fixat med en massa papper sen sist jag skrev, gravid-försäkring som är viktig när man är gravid, fall i fall det händer något. Jag tog länsförsäkringens gravid-försäkring. Den verkade väldigt bra så det tror jag!

Helgen har varit underbar. Min underbara pojkvän köpte Ben & Jerry glass till mig för att han vet att jag tycker om det så, underbar han är. Sen en massa chips och dippa. Sen har vi nog glassat lite väl mycket i "hämt-mat" i helgen, iallafall jag. Haha, får lugna mig med det nu och äta lite nyttigare. Dock åt jag en vegetarisk sallad igår men där var ju dressing och pommes till så den var nyttig men endå inte. Men sen å andra sidan, det ska vara gott och leva :)

Nu ska jag glida ner och ta mig en macka med lite tomater på, mums mums. Och koka något ägg hade jag tänkt. Skriver mer senare! Kram på er


Vecka 20+4

Riktigt dålig uppdatering

Jag är så ledsen. Jag säger jämt att jag SKA skriva en massa, men ja.. Det verkar ju aldrig bli av. Haha!
Lägger in en bild på mig som jag tog i måndags. Vecka 20+1, skriver mer ikväll..


Ledsen

Ledsen för den hemska förseningen med detta inlägget men som dom säger, bättre sent än aldrig va? =P
Jag har som jag talade om i något av inläggen varit hos frisören nu och jag är HELNÖJD. Ni som sett mig innan vet att jag hade hyffsat långt hår. Långt och långt men långt, haha. Nu iallafall är det KORT, borta, avklipp, väck. Lite sorligt men jag trivs så otroligt bra i detta korta. Skönt. Ska ta ett foto såfort jag varit inne och duschat och sådär. Jag och min älskling ska äta på Resturang Peking ikväll, så sugna som vi varit så är det dags för det nu, japp!

Vår lilla flicka i magen är helt vild. Hon sparkar och sparkar och det blir tydligare dessutom, underbart. Nu tror jag tillochmed att min älskling kan känna det med händerna! Återstår att se. Kanske sparkar till på resturangen ikväll, höhö ;) Nej, nu ska denna fröken äta frukost och sedan duscha och göra vid sig. Blir foto sen.

Ha det bra.

Bli gravid-fin

Idag ska jag som jag förmodligen sagt ett antal gånger, åka till Hässleholm och låta min kära vän få fria händer att fixa till mitt hår. Blir färgning och klippning och slingning såklart :D Tycker det är sjukt fint med slingor.
Jag funderade först på att kanske bli blond igen men det är en jobbig process och man måste åka dit igen efter bara några veckor och jag känner inte att jag har riktigt tid eller ork med det, haha! Jag vet, gör ju inte så mycket om dagarna men endå va :)

Det blir en bild sen såfort jag har kommit hem. Ska vara där kl 13:00 men åker redan vid 12:00 ungefär. Jag tänkte snålskjussa med min far, haha. Hörs sen.

Gå på charm-kurs!!

Jag kokar i hela kroppen. Kom nyss tillbaka ifrån abk´s kontor, var tvungen att lämna in uppgifter för att få lov att söka på deras hemsida. Och vad tror ni inte att den fula killen bakom kassan frågar? Jo, om jag har skrivit ut mina kontrolluppgifter själv. Hur dum i huvudet får man vara? Att kränka en annan person på det viset är helt oacceptabelt. Nästan bud på att ringa deras chef och tala om vilka anställda dom har! Blä på dom!

Annars är allt bra med mig. Väntar på god mat. Hade gärnat träffat någon nu ikväll och förhoppningsvis blir det så också. Känner mig så pigg så då får man ju passa på. Kanske Maria vill ta sig hit och tjabba lite, fast hon jobbar nog nu. Men hon slutar väl någon gång, hoppas jag. OCH VET NI VAD? Imorgon så ÄNTLIGEN ska jag fixa mitt hår. Det ska bli så fint och så annorlunda, vill bara göra det nu så att jag får känna mig fin :) Hihi!

Nu är det mat så vi hörs sen.


Besök..

Emma var precis här på kaffe. Sjukt längesen jag träffade henne så det var kul.
Vi umgicks ju otroligt mycket ett tag men det gör vi inte längre, tråkigt nog :(
Men vi har lovat ändring nu så det hoppas jag att det blir.
Nu ska jag glo på tv, have a nice day ;)


Sovit alldeles för länge igen..

Nu har jag vaknat till liv efter att ha sovit sen 21:30 igår. Vet inte hur jag har lyckats men jag var väl trött antar jag.
Pigg är jag ju inte nu iallafall, men det är bara att bita ihop. Ligger i vår otroligt sköna soffa och kollar på sjukhuset, tycker det är så spännande. Vad ska man göra annars idag då? Ska ju inte träffa Kim förrens imorgon efter jag har fixat håret hos Linda, wiho! Ska bli gravid-fin! Tycker att man behöver piffas upp lite under graviditeten för jag känner mig inte så fräsch =P

Nu ska jag se klart på programet och prata med mamma som nyss kom innanför dörren. Vi hörs sen =)


Saknar sommaren..

Hemma ifrån stan..

Nu är jag hemkommen ifrån stan. Okej, det har jag varit ett tag nu men jag har ätit och träffat Maria en sväng också. Och det är därför jag inte skriver förrens nu. Naglarna blev otroligt fina, ska lägga in en bild hade jag tänkt. Orkar jag gå ner nu och hämta kameran? Hum, får fundera på det där! =)

Jag har fått en massa sommarkänslor iallafall och vill bara göra mig fin inför sommaren som är påväg.
Har gjort vid naglarna och har sms:at Linda (min frisör) och gnällt om en tid imorgon eller på torsdag för att fixa frissan som för tillfället ser ut som, ja jag vet inte vad, hemskt iallafall.. Känner mig piggare idag än vad jag gjorde igår. Det måste vara den underbara våren som tittar in igenom mitt fönster, underbart!

Magen är lugn idag! Förutom imorse. Och förresten, berättade jag att det sparkade rejält igår? Lillan höll ett himla liv.
Åh! Jag och min underbara pojkvän längtar som två barn på julafton. Ska bli underbart att få träffa vår lilla tös! <3 Nu ska jag ringa lite samtal hade jag tänkt, så uttråkad man kan vara. Sen ska jag nog vila en stund! Hejsvej!


Jag orkade allt hämta kameran =)

Hemsk natt

Godmorgon!

Inatt har varit den värsta hittintills fy, säger jag bara. Vaknade vid 03:00 av att det gjorde ont i magen och då antog jag att det var för att det växte. Men jo visst, det gjorde mer och mer ont och tillslut låg jag och lipade i sängen =( Nu undrar jag ju bara vad det kan vara som plågade mig så. Är sjukt orolig att det har hänt bebisen något, men det hoppas jag inte. Är lite öm i magen nu på morgonen också så om det inte blir bättre får jag åka in och kolla upp det.

Uppe med tuppen idag. Skönt, fast jag hade nog sovit en timme till =) hihi! Som jag skrev igår så ska jag bege mig in till stan och göra vid mina naglar och bli gravid-fin, kan ju inte påstå att graviditeten gör att jag känner mig finare direkt men det ändras nog snart! Sen blir det nog hem och vila en stund och sedan får jag se om man träffar någon på en fika eller liknande =)

Efter dagens frukost blir det nu att gå ut en sväng med hunden som snart kissar på sig, stackarn! Ha det gött sålänge. Kram


Godnatt

Godnatt bloggen och alla söta läsare :)
Nu ska jag trippa ner i sängen. Ska upp tidigt och åka in till stan för att göra mina naglar snygga och fräscha.
Lägger in bild imorgon hur det blir.
Godnatt!

Ny design - ÄNTLIGEN!

Som ni ser så har jag ny design på bloggen och det tackar jag bluppan.blogg.se för! :) Jätte nöjd!

Har inte skrivit på länge, IGEN! Jag vet att det dröjer ibland men det är nog för att jag var trött på den förra designen. Man tröttnar ju och när man inte kan göra något åt det själv så står man där, haha. Men nu blir det ändring. Det lovar jag! Roligt att skriva igen.

Imorgon ska jag bege mig till stan och göra vid mina naglar. Måste känna mig lite vår-gravid- fin! Och Josse på red nails gör naglarna absolut snyggast! Annars är allt i vanlig ordning och jag ska lägga mig ner nu för jag känner mig inte riktigt kry i magen, har lite ont och magkatarr igen tror jag :( Skriver såfort jag är bra igen.

Kram på er och tack bluppan.blogg.se ÄNNU EN GÅNG!